Parade Brunssum

De Parade

Een keer in de vier jaar staat Brunssum volledig op de kop, dan wordt de Parade gehouden. Een groot internationaal dansevenement met veel optredens en het hoogtepunt op zondag, een grote optocht. Alle deelnemende groepen lopen dan mee. Deelnemers uit alle continenten met hun eigen muziek en kleding. Het is een prachtig kleurrijk gezicht en het brengt een vrolijke stemming. Echt fantastisch om mee te maken.

Historie

De Parade is begonnen in 1953, het jaar van de watersnoodramp in Zeeland. Vlak voor carnaval braken de dijken en werd Zeeland overspoeld door een ramp. Deze tragedie kostte veel mensen het leven en het werd ongepast gevonden om vlak daarna carnaval gewoon door te laten gaan. Carnaval zou in 1953 niet doorgaan. Als vervangend evenement werd voor Brunssum enkele maanden later de Parade georganiseerd. Een evenement dat 1 keer in de vier jaar zou terugkeren. Een initiatief dat tot op de dag van vandaag wordt voortgezet.

Parade 2012

Dit jaar werd wederom de Parade gehouden en ik was erbij. Tijdens de grote optocht heb ik (vooral) portretten geschoten, hieronder staan enkele resultaten.

Ik zou het waarderen als je op een van de social knoppen klipt als deze blog je aanspreekt.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.