Guillemins, een futuristisch treinstation ontworpen door Calatrava

Sinds enkele jaren staat er in Luik (B) een nieuw treinstation, het station van Guillemins. Het is ontworpen door Santiago Calatrava en kenmerkt zich door veel staal en glas. Hierdoor heeft het een lichte uitstraling. De enorme overkapping met de gebogen lijnen geeft het geheel een futuristisch uiterlijk. Het gebouw overweldigt en nodigt echt uit om rond te kijken, een architectonisch hoogstandje.

Als je door het station loopt valt op hoe groot het is. Het gebruik van lichte kleuren en veel glas zorgt er voor dat het een open ruimte blijft. Er is veel te zien, reflecties, een mooie lichtval, verschillende ritmes van staal en glas. Voor een fotograaf echt een paradijs.

Het station is gebouwd op een heuvel en verbindt twee stadsdelen met elkaar. Doordat het station zo open is kun je er doorheen kijken naar het andere stadsdeel. Wat eerst een verpauperde omgeving was wordt door de komst van het station enorm verbeterd. De stad Luik is bezig met een grote opwaardering van het gebied rondom het station waardoor het een modernere uitstraling krijgt. De komende jaren zal er nog het nodige veranderen en het is daarmee een gebied dat wellicht de moeite waard is om nog een paar keer naar terug te gaan.

 

Als dit artikel je aanspreekt zou ik het waarderen als je het deelt via een van de social mediaknoppen. Een reactie achterlaten op de site kan natuurlijk ook en wordt zeer gewaardeerd!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.